Hösttradition

Då var höstens tradition avklarad: Säffle marknad, eller Säfflemârten. Sista helgen i september går den av stapeln och det var nu. Tack vare ett litet byte så kunde jag vara ledig igår och åka dit för lite kålsoppa och en vandring genom Sveriges yngsta stad. Men, på något sätt kändes det sämre än vanligt. Det var inte lika mycket knallar som det brukar och var glest mellan dem på sina håll. Normalt står de tätt packade och det finns inte många möjligheter att ta sig upp från gatan till trottoaren (och de vanliga butikerna). I år däremot, var det inga problem alls.

Vädret var väl inte det bästa, men det regnade inte. Kändes inte som om där var mycket människor heller. Visserligen var det lite trängre i det som normalt sett är början, närmare järnvägen, än i slutet, på andra sidan Sundsgatan. Nåja, vi var där och det är väl det som får räknas. Vi saknade Vild-Hasse också, som lös med sin frånvaro. Det fanns försäljning från hans bolag, men vi såg honom inte i egen hög person. Fast, han börjar väl bli gammal han också och kanske inte orkar med kringresandet på samma sätt som tidigare.

Jag tyckte inte heller att pappa och Gun träffade lika många människor som vanligt heller, även om vi lyckades springa på både barnbarn och barnbarnsbarn. Kanske är det jag som börjar bli gammal? Är det skillnad sedan jag blev 50? Den frågan kan säkert få ett svar, men fan trot. Hur som helst har jag nu gjort det jag en gång i tiden gjorde varje år, nämligen gjort min vända på årets marknad och i år var pappa mycket piggare. I fjol gick han med rollator, i år knallade han på som vanligt och verkade hur pigg som helst. Så, med en sämre mârten än tidigare, får vi väl vara glada att det är det enda som verkade sämre.