Tid, finns det?

Frågan är inte helt irrelevant och, skulle jag tro, ganska aktuell för många. Vi stressar oss fram i livet, oavsett om vi går i skolan, arbetar eller är pensionärer (och allt där emellan). Är det inte det ena, så är det något annat. Du skall ha tid att göra en massa på den korta tid som du inte redan är upptagen, men du inser att du är så pass upptagen, att tiden du vill ha till annat inte finns. Även när du har flera dagar ledigt. Säg mig, varför är det så?

Själv har jag tre dagar ledigt just nu och två av dem har i princip redan gått sin väg. Har jag hunnit något av det jag tänkte mig? Okej, jag var till mor igår och det hade jag planerat (bock nummer 1). Jag skulle städa bort julen, men det är bara klart till hälften (nästan en bock, trots allt). Jag skulle ta det lugnt. Ha! (ja där måste det bli en bock). Jag skulle installera mitt nya notskrivningsprogram från Steinberg, Dorico. Japp, stängde precis ner det för att göra något annat (bocka, bocka). När det var installerat och klart skulle jag utforska det och försöka förstå hur det fungerar. Hm… ja det tar inte en kvart och det var jag medveten om, men jag har börjat (bockar i ändå). Sedan skulle jag börja att skissa på lite ny musik. Nej, men det är en dag kvar av ledigheten. 4,5 bockar av 6. Ja, det var ju inte så illa som det verkade.

Problemet för mig är att disponera tiden, inte att utnyttja den för det är jag expert på. Har jag en timme till något, då använder jag den timmen. Så, vad jag behöver är lite mer planering av den tid jag är ledig. Skall 2017 bli ett strukturerat år, där jag åstadkommer något (igen). Kanske. Jag lyckades skriva fem böcker på 18 månader härom året, så jag vet att jag kan. Frågan är vad jag vill göra. Skriva mer? Komponera mer? Göra något annat?

Tiden får utvisa. Den som jag inte har, eller hur det nu var…

Ett svar på ”Tid, finns det?

  1. Ja det finns mycket man vill göra men det är bara attacceptera, man hinner inte allt. Det är bra att kunna prioritera men det är inte lätt det heller. Jag är ju själv väldigt upptagen med ditten och datten. Det mesta brukar trots allt bli bra. Kram på dig.

Kommentarer är stängda.