Tio saker att göra i Paris

Du vet, det tar bara 2,5 timmar från London till Paris med tåget,” sade Daniel. ”Så nån gång när vi är där kan vi ju ta en dag eller två i Paris också.”

Det låter ju som en plan att genomföra under 2014 eller något i den stilen. Eurostar har avgångar lite då och då i båda riktningarna och tar man en natt i Paris på nåt hotell får man ju lite tid att se sig om kring och även uppleva Paris By Night. Så, vad vill vi se när vi är där då (och vad hinner man med)?

 1. Versailles, i alla fall exteriören och parken
 2. Louvren, glaspyramiden utanför, inte köa för att se Mona Lisa
 3. Sacre Coeur
 4. Invaliddomen
 5. Notre Dame
 6. Eiffeltornet
 7. Triumfbågen och Châmps-Élysées
 8. Place de la Concorde
 9. Monmartre
 10. Pêre Lachaise kyrkogården med ”alla” från Piaf till Oscar Wilde.

Utöver detta finns det en mängd annat att se som Pantheon, La Sorbonne, vandra längs Quai d’Orsay och Seine. Låter som en vecka i sig, snarare än som en utflykt på en och en halv dag. Givet, 1-8 är mest att få en chans att ta bilder av. 9 och 10 är promenera runt ett par timmar (ja, visst även 1 tar en stund kan jag tro).

Genomförbart? Absolut, men hur var det med den där turen till Oxford, Daniel?

Alternativet är att man reser till London, är där 4 dagar, tar tåget till Paris och är där i tre och tar flyget hem från Charles de Gaulle eller Orly. Alla sätt är bra, utom de dåliga. Wien, London, Paris. Rom?

Nej, nu ska jag klappa katterna.

5 svar på ”Tio saker att göra i Paris

 1. Ja du. Egentligen. London i all ära, och jag älskar den staden. Men vad finns det inte i resten av Europa, egentligen?

  Peterskyrkan. Colluseum. Piazza di Spagni. Fontana di Trevi. Forum. Detta inte ens RÄKNAT Vatikanens alla saker. Bara för att nämna några saker i Rom.

  Aten. Madrid. Barcelona(La Segrada Familia!). Dublin, någon? Brussel. Bern….

  Och detta är ändå bara HUVUDSTÄDER….

 2. Ok, ljug, Barcelona är inte en huvudstad. Ber om ursäkt. Men det illustrerar också min poäng. Hur många städer finns det i Europa som är turist-mässigt intressanta? 100? 200? Bara för den ’vanlige’ turisten, som då inte har nått special-intresse att åka specifikt till andra platser?

 3. HUALIGEN. Ett alternativ är alltid bäst. Men för att lägga ett förslag till till alla era så är inta Kalmar heller fel. Nära till Öland.
  Kram

 4. Kalmar är inte fel. I sig. Även om jag måste säga att turist-möjligheterna är färre än i Paris. Men det har fördelen att vara närmre, å andra sidan.

 5. Du missade ju det allra viktigaste i Paris, eller snarare under… Katakomberna!!! FÅR inte missas!!!

Kommentarer är stängda.