I goda vänners lag

Eller i alla fall god vän… singularis. Har haft Daniel på besök i afton och ätit lite gott med mera. Ursprungligen dök han upp vid två för att hänga på en tur ut på shopping, vilket var det ursprungliga, men det blev lite mer än så.

Vi började med ett besök på systembolaget på Bergvik så att jag kunde beställa lite ur specialsortimentet till min födelsedag i november – plus att jag kompletterade lite till baren. Hade ingen cognac exempelvis, men det finns nu. Likaså lite sherry för den som vill ha. Efter detta gick vi ett varv på IKEA och det slutade med att jag hade med mig en väldigt massa glas hem (cognacsglas till cognacen exempelvis) så nu behöver jag få till den där extra hyllan i barskåpet så att jag får plats med allt sådant. Tror att jag har glas för alla syften nu i alla fall efter många om och men.

Vi fortsatte färden till Biltema så att Daniel kunde få lite skruv, ifall det vi köpte på bolaget inte tog skruv nog…

Sista anhalten var Coop där det blev lite mat inhandlat som jag bestämde att vi skulle åka hem till mig och förtära tillsammans, så att vi kunde avsluta allting med kaffe och cognac nu när det faktiskt fanns. Här är receptet för den som är intresserad:

 • Köp en grillad kyckling och dela den i små bitar
 • Stek kycklingbitarna i olivolja
 • Krydda med salt och svartpeppar
 • Tillsätt en burk soltorkade tomater i olja (inklusive oljan)
 • Tillsätt sedan en burk valfria vitlöksklyftor i marinad (inklusive marinaden)
 • Häll på rikligt med grädde
 • Låt puttra tio minuter eller nåt sådant och servera med någon form av pasta och ett gott vin, exempelvis Gustave Lorentz, Gewurztraminer (nr 5244)

Daniel var synnerligen nöjd i alla fall och jag kan erkänna att jag aldrig lagat detta tidigare och att det var en ren improvisation. Jag tror att jag kommer bäst till min rätt i köket om jag får leka lite med det som finns.

Efteråt blev det två koppar kaffe. Den ena var Latin Sunset som serverades med ett par droppar cognac (Grönstets VSOP) i de nya glasen och den andra var Indonesian Lava som serverades med några droppar Glenmorangie Lasanta (Whisky).

Så kan man tillbringa en kväll om man vill – och om man inte vill får man göra något annat. Jag är inte den som krusar 😉

 

2 svar på ”I goda vänners lag

 1. Ja den rätten får man prova någon gång. Det verkar ju inte alltför besvärligt. Jag som gillar när det är enkelt och går fort, när man lagar mat. Hoppas du har fått sova riktigt länge. Vi ska lite senare idag åka och titta på ”Annie Get your gun” i Säffle. Det ska bli kul. Sen ska vi ju på bio också! Ja, ja det är mycket nu. Inte bara nu, utan alltid.
  Kram på dig

 2. Pga olika inloggningar och annat dret så har jag inte skrivit här, men…det var hejdlöst gott, vilket det BRUKAR vara hos herr Larsson, och jag ska snart pröva att göra detsamma, dock kanske med en liten tvist. Och, jag har skrivit ner vinet, som också smakade mig.
  Men, framför allt fick jag en väldigt trevlig kväll av och med min ’bror’. Tack så väldigt, Jan.

Kommentarer är stängda.