Snö och is

Ja, jag fick som jag ville och julen blev vitare än på många år. Dessvärre slutade det inte där och det har varit både kallt och snöigt större delen av den här månaden. Nu börjar dock allt töa och det är isigt och slaskigt och tråkigt. Dessutom är det livsfarligt att gå ute eftersom kommunens snöröjning har varit den sämsta på 40 år. Vägar plogas knappt och snön smälter och blir is och allt ser ut som en puckelpist. Även trottoarerna och det är med livet som insats jag går till och från jobbet.

Bilen klarade inte av kylan heller och det kostade mig tusentals kronor i reparationer. Så klart. Pengar som jag kunde gjort något roligt för, men så är det. När man får lite över, då händer något som gör att de går åt utan att man ens fick en kopp kaffe för dem. Jag antar att den skall rulla ett tag nu, men visst vore det på sin plats med en ny, kanske. Får väl se vad som händer framgent.

Just nu är det i alla fall töväder och det skall hålla i sig någon vecka innan kylan återvänder. Om vi får mer snö vet jag inte, men det räcker som det är. Sportlovet kan ju vara lite som det vill och möjligen blir det mer snö då. Ungarna behöver väl åka skidor eller nåt.