Kattlös Jul

Ja nu är Julen här och alla tomtarna myser. Jag tror inte att de fryser, för ute är det varmt och regnigt. Ingen snö och julkänslan vill inte infinna sig. Det finns andra orsaker till det också, naturligtvis och att jag inte har katterna kanske är det främsta av dem. För första gången på många, många år har jag en jul utan katt och det känns konsitgt. Alltid förr har de varit där och inväntat både godsaker och julkramar och pussar. I år är det tomt och dystert.

Traditioner är till för att brytas och jag har brutit två redan… Jag har inte bakat mitt vanliga julbröd, för det orkade jag inte och när tid ändå fanns, då kände jag att det inte var så viktigt. Sedan såg jag inte min julfilm igår och kanske ser jag den idag i stället. Nej, katternas frånvaro gör att saker inte känns likadant som tidigare. Vad som sker nästa jul, om jag lever, det vet ingen, men kanske har jag andra katter då vid min sida. Jag vill ju ha katt, den saken vet alla.

Så jag har firat lite stilla och idag har jag i alla fall ätit min jultorsk och den här gången fanns ingen fisktiggande katt på bordet. Skall göra köttbullar sedan och samma katt gillade ju även köttfärs och i år är bordet kattlöst. Tracey gav mig fyra julkulor i födelsedagspresent och på dem finns katterna. Två med Lilly och två med Nemi. De hänger nu längst uppe i granen som jag köpte på IKEA och där hänger de bra och på sätt och vis är katterna med mig, trots allt.

Sedan får vi se. Jag har redan kikat på nya familjemedlemmar hos Hemlösa Tassar och även om det inte blir Micha, Ester eller Malva, så blir det katter från Karlskoga med omnejd. Den saken är säker. God Jul!