En ny era stundar

Då är snart februari över och med det börjar en ny epok här hemma. Ända sedan jag flyttade hit år 1985, har jag haft samma telefonnummer. Nu är det dags att vinka adjö till detta och säga upp det fasta abonnemanget. Från och med förste mars är jag utan fast lina och har bara mobilen? Varför? Jo, eftersom Bredbandsbolaget inte finns längre och det är Telenor, som vill höja priserna, byter jag leverantör och då ser jag ingen anledning att flytta med telefonen. Jag har mobilen och den har jag fria samtal på och därför ringer jag aldrig på den fasta längre. Visst, en och annan kanske ringer hit, men det är så sällan att det inte är värt kostnaden.

Så är det och så blir det. Livet är fullt av överraskningar, vilket vi inte minst märkte på årets Oscarsgala där en av de mer säkra korten inte fick den Oscar som hon så väl förtjänar efter 7 nomineringar. Glenn Close blev snuvad igen och rubriken kanske kunde varit ”So Close!” men vi har ju inga röstsiffror att kolla på. Olivia Coleman var garanterat värd sitt pris, men det kändes lika snopet för henne, tydligen, som hade beundrat Glenn Close i alla år och uppenbarligen skämdes en smula för att snuva henne på vinsten. Vi som satt upp hela natten hade trevlig i alla fall och ingen somnade den här gången. Jag gick till och med till jobbet på eftermiddagen, vilket jag inte brukar göra.

På jobbet, apropå det, är det Sportlov just nu och det innebär att vi öppnar tidigt och det väller in ungar. Eller i alla fall är där fler än vanligt på dagarna. Visserligen har vi en hel del att bjuda på också i form av Draktränaren 3 och Röjar Ralf 2. Har ett par dagar ledigt just nu, men har hela helgen framför mig att arbeta. Nå, jag kan inte klaga då jag precis haft fyra dagars ledigt i och med förra helgen.

Livet går vidare, som sagt och mars kanske har fler överraskningar att bjuda på än jag vet.