Semestern slut

Sådär, då har jag haft lite semester. Tre veckor som vanligt och ungefär som vanligt i tid också. Har i regel tagit innan midsommar och sedan de tre följande veckorna, men i fjol och i år valde jag att gå efter midsommar. Ibland kan de vara bra att jobba också, speciellt de dagar man är ledig och har betalt eller har 100% OB. Är bra den dagen man märker att lönen är obefintlig för att man har haft – semester.

Sommaren i år är det väl ingen som kan klaga på. Knappt en regndroppe alls sedan i maj och det tror jag inte har hänt på länge. Jag är inte vän med värmen, men jag kan ändå inte klaga, för det har varit skönt att kunna ta en promenad utan att behöva ducka regnmolnen. Eller att göra en utflykt, eller att grilla hemma hos Daniel nu när det går att göra. Torrt i skog och mark och det behövs några dagar med regn också, men det kommer säkert framöver.

Så vad har jag gjort på semestern? Inte speciellt mycket. Tagit det lugnt får jag väl säga. En enda utflykt har det blivit och den gick till Strängnäs, med kort uppehåll för kaffe i Eskilstuna. Tanken var att vi skulle åkt till Västerås också, men tiden gick så fort att jag valde att avvakta och ta det som en annan, separat utflykt. Det viktigaste var ändå Strängnäs och att hälsa på Karl IX, som faktiskt grundade den stad jag bor i. Han är begravd i den vackra domkyrkan där och det är nog inte så många som känner till detta faktum. Hans bror, Erik XIV ligger i Västerås, därav anledningen att åka dit.

2018-07-04 12.21.33

Så i morgon är det dags att gå till jobbet igen. Känns ganska skönt, trots allt. Dagarna blir lite långa här hemma, även om katterna är glada att jag är hos dem hela tiden.