Snart är det jul

Förste Advent är redan passerat och nästa stopp är Lucia och sedan är det jul. Var månaderna innan tog vägen vet jag inte, men det gick undan. Jag tycker att det nyss var 1 november, men i morgon är det 1 december, så 30 dagar gick av bara farten. Visserligen spenderade jag några av dem i London och ytterligare några i sängen efteråt, men i alla fall. Ute är det mörkt och den lilla snö som kom försvann lika fort. Hoppas det kommer lite tillbaka snart, för det blir i alla fall ljusare och mer festligt då.

En jobbhelg kvar också och sedan lite ledigt innan vi lämnar 2015 för 2016. Ja, det går fort det också och frågan är om det är bra eller dåligt. Katterna verkar inte bry sig i alla fall och det är ju bra. De är lika gosiga och godissugna oavsett om det är januari eller augusti och Nemi gör ingen skillnad på sommar eller vinter när hon kurar ihop sig bredvid mig i sängen om natten. Det är bara jag som märker skillnaden en varm katt gör beroende av temperaturen ute. Men hon är söt.

Söt är glöggen också, men den har jag inte testat ännu. Får bli på torsdag när det är dags för årets julbord. En liten förfest här hemma innan och sedan mat, mat och mer mat. Tänk att vi äter så mycket så här års och visst finns det de som inte har mat, men jag misstänker att det inte spelar någon roll för dem om jag inte äter. Det problemet ligger på en annan nivå, sedan får folk säga vad de vill. Det drar ihop sig till Tredje Världskriget också och här hemma är vi lika pro-nazistiska som under det Andra. Inget nytt under solen med andra ord, men underligt är det, trots allt.

Nu när Nemi beslutat att lägga sig vid datorn och hindra mig från att fortsätta skriva, är det lika bra att hämta nästa kaffekopp och se tiden an. Den som går så fort. Snart är det jul, eller sade jag inte det…