Same name, same shit

Det enda som ändras är versionsnumret, men problemen kvarstår år efter år, gång efter gång. Jag talar om det ultimata musikprogrammet, nämligen Sibelius. Jag har ägt en licens av det sedan det var nytt i princip, version 1.4 och har sedan dess inköpt varje uppgradering som släppts, den ena häftigare än den andra.

Nu är det bara det att varje gång jag uppgraderar uppstår det problem med registreringen av sagda program. Det går inte att registrera sig och då har man bara några dagar på sig innan programmet är värdelöst och inte går att använda för än det blivit registrerat ordentligt.

Är inte detta märkligt? Varje gång. I regel påstår servern att jag har en nyare version än vad de känner till och detta förstår jag inte riktigt, såvida inte återförsäljaren måste tala om varje gång de säljer en uppgradering och till vem. Det brukar i regel lösa sig, men är oerhört irriterande när man sitter med sitt nyinstallerade inköp och allt bara krånglar. Visst jag kan skita i det ett par veckor, men efter 15 dagar kan jag inte fortsätta jobba med det.

Bävar för att installera det på dator nr två, det vill säga min vanliga dator. Studiodatorn är nummer ett när det gäller den här typen av program. Enligt avtalet får jag ha Sibelius på fler datorer om jag inte använder dem samtidigt och det gör jag inte. Finessen är att jag kan arbeta med det på en dator och sedan omvandla utskrifter till pdf och annat kul på den andra datorn. Skriva ut på papper kan jag göra från alla datorer i huset, men det är inte poängen.

Nå, Emeli, det kan ju bara bli värre… Detta är fruktansvärt IRRITERANDE.

Just det… Internet funkar ju inte som det ska på studiodatorn heller eftersom den inte har ett trådlöst kort så det får jag fixa på måndag. Just nu lånar jag den andra datorns anslutning…. Suck.