Den blomstertid

I mångt och mycket är blomningstiden över nu. De blommor som fortfarande är vackra på balkongen, ganska i alla fall, är pelargonerna och de kan ju vara fina året om ifall man har tur. Så när det slutar blomma där ute får man börja att se om sitt hur och ordna lite blomning inomhus i stället. En tur till blomsterhandeln är att rekommendera och jag tvingade Daniel att följa med på ett besök dit härom dagen. Han säger att han också vill ha fina blommor, men att de dör om han skaffar några. Det enda han klarar är blomman Fejka från IKEA. Nåja…

Handelsträdgården verkade ha rea så den som ville fylla trädgården med lite grand innan rimfrosten kommer kunde tydligen göra en del fynd. Kyrkogårdsförvaltningen nånstans ifrån köpte mängder mer små enbuskar, eller om det var någon form av minicypress. Det ska göras höstfint på körrgårn också såklart.

Det fanns kanske inget direkt upphetsande att skaffa och ställa på bordet eller i fönstret, men det var även rea på blomkrukan Anna, 3 för 50 kr, så jag började med tre sådana. Valde grå och bruna, även om det fanns orange också att ställa ihop med det bruna, men det var för mycket sjuttiotal över den kombinationen, så det fick vara.

Man hade fått in min favoritblomma redan, tyckte det var tidigt, men det kanske är jag som tänker fel. Cyklamen brukar finnas på sena hösten bortåt min födelsedag, men nu fanns det att köpa så jag plockade till mig ett par i olika färg. Nu hade jag bara en kruka kvar att stoppa något i så det fick bli en begonia. Fanns en väldigt fin orange modell som hade passat i den orange krukan, men som sagt… ”Då måste du köpa nya orange blommor framöver,” var Daniels kommentar, så krukan fick fortsätta vara grå.

Så nu har jag gått lite färg i köket. Något för katterna att sitta bredvid och tävla om vem/vad som är vackrast. Hade Malin levt skulle begonian levt farligt eftersom hon gärna åt dem. Lilly och Nemi äter inte blommor. Inte direkt i alla fall och till dem har jag sått gräs.

Nu är det bara att gå ett varv med dammsugaren också så kan jag ta helgen.

Ett svar på ”Den blomstertid

  1. Så vackert på köksbordet. Hoppas du mår bättre nu och att du får en skön ledighet.
    Kram

Kommentarer är stängda.