Internet är inte lätt

Nu tror jag att jag löst problemet med min internetuppkoppling som krånglat och irriterat. Jag skaffade mig ett trådlöst USB-kort i stället och tar anslutningen via luften i stället för genom tråden. Då slipper jag i alla fall filtrera signalen genom min gateway och det är säkert den som krånglar.

Så nu hoppas jag att inte behöva få fler varningar om att namnservern inte kan nås och så vidare. 199 kronor på Elgiganten och ett bekymmer mindre. Tror jag.

Nu har jag ledig dag efter en lite smådryg vecka som jag mest spenderat på jobbet. Visserligen fick jag besök av Daniel och hans syster Kajsa medan jag stod och inväntade bättre tider och det gjorde ju den arbetsdagen lite lättare. Får säga att syster var väldigt lik sin mor till utseendet så det var ingen tvekan om att de var släkt 🙂

Idag ska jag inte göra ett dugg hade jag tänkt, men redan har jag pysslat med det ena och det andra. Har till och med hunnit göra mig ett litet kundbesök och installerat lite antivirus. Jag rekommenderade det nya som jag själv blivit rekommenderad, Kaspersky och jag tror att det fungerar väldigt bra. När min Norton-licens går ut skall jag byta ut den också till detta, men det är ett stort antal dagar kvar så det är väl lika bra att köra tiden ut.

Jag borde ta ett tag med dammsugaren känner jag, allergin gör sig lite påmind, men jag tänkte skjuta upp det till innan jag går till jobbet i morgon så slipper katterna bli jagade nu när de ligger och sover så gott när jag är hemma hos dem. Är väl också bäst att kontrollera lite med mor och Lennart när det passar att komma förbi och snickra vidare nästa gång på mina studiomöbler. Ett projekt i taget kanske, men det är roligare med flera på samma gång.

Apropå fick jag nåt erbjudande från 4Sound som kanske borde granskas närmare, även om jag tror att jag ska ligga lågt med investeringar ett tag framöver. Jag har grejer att göra musik på som funkar ett tag till.

Min fina bil rullar än i alla fall och jag skall nog ta ut den en sväng till idag när det passar Daniel att åka och handla lite. Mat behöver man, sägs det, så jag får väl fylla upp med lite så att jag står mig några dagar.

Måste komma ihåg att påminna Jimmy om att komma och hämta det sista på vinden också så kan jag börja röja och göra i ordning däruppe också. Så det finns att göra om man har tid och lust och nu när sommaren snart är över så lär jag inte få värst många timmar att jobba så då ska det väl kunna plockas och fixas här hemma lite.

Nej nu ska jag nog ta kaffe. Det är aldrig fel. Vi hörs längre fram.