Det går undan

Vi har bara halva månader nu för tiden. I alla fall verkar det så för innan man vet ordet av så har halva månaden redan gått och man vet inte vart den tog vägen. Samma nu med mars, det är snart påsk och jag har inte riktigt hunnit med mig själv känns det som.

Visserligen har jag gjort en hel del, förutom att jobba. Härom dagen blev jag bjuden på lunch av en gammal vän som jag inte sett på länge. En gång i världen var han skolkamrat med min fader och den 1 april fyller han 72 år. Känns som det var nyss som han fyllde 60 och blev firad av mig och Inez, men det är 11 år sedan hon gick bort så tiden går fort tydligen.

Sedan har jag hunnit med en fika med min lille gudson, som inte alls är liten längre utan har fyllt 22 och går mot 23 några dagar innan jag själv fyller… 27 (?), Hm. Det är i alla fall trevligt att han vill umgås med sin gamle gudfar. Vi har en hel del gemensamma intressen så det saknades inte samtalsämne.

Fikat har jag också gjort med Maria och Charlie (som käkade upp katternas mat) och nästa gång, sade vi, skall jag göra turen till henne. Har till och med för mig att vi sa ett preliminärt datum, men när i fridens namn var det då? Påsk? Får kolla med henne för jag hittar inget i almanackan.

Musikaliskt har 2013 varit ett fattigt år än så länge då jag bara lyckats få till en enda komposition sedan nyårsafton. Hade inte H.K.H. Prinsessan Lilian gått ur tiden så kanske jag inte ens skrivit något, för årets första opus är tillägnat hennes minne. Vem vet. Det börjar i alla fall se ljusare ut i fråga om att få ordning i musikrummet/biblioteket. På måndag blir det tippen.

Jimmy skulle inspekterat sin hög med grejer på vinden idag, men sjukdom kom emellan naturligtvis. Jag tror det är nåt speciellt med hans prylar där uppe för det blir aldrig av att det händer något med dem. Hur mycket jag än försöker. Måste vara en förbannelse av nåt slag, får väl ringa Hogwarts och se om de kan hjälpa mig. Allt mitt skräp öronmärktes av mig och Daniel igår, så det är bara att lasta det på kärran och dra iväg till tippen med det. Inklusive det som finns i lägenheten och som skall slängas.

Vardagsrummet har fått en ansiktslyftning till det bättre och köket skall också få en om jag orkar ta tag i det under dagen. Allt skall vara klart till påsk. Det är den yttersta gränsen. Då kommer Kerstin hit och efter det är det fan i mig fullbokat så det skriker om det. Först påsk som sagt, sedan är jag bjuden till henne på kalas och därefter är det London som står på schemat. Så… Påsk är det datum som är spikat för att allt mitt ”måste tas hand om” skall vara klart. Det underlättade att Daniel inte blev opererad som han trodde härom veckan, även om det hade varit bra om det varit undanstökat för hans skull också. Nåja, den enes bröd den andres mjöd eller nåt.

IKEA och Beijer skall få besök av mig (just det… i morgon har jag en kärra… hm) en sista gång innan allt är klart, men sedan ÄR allt klart. Jag har då äntligen fått lägenheten som jag vill ha den och allt som återstår är det småplock som man alltid har, dvs veckostädning och lite allmänt ”hm, om jag flyttar den lite så kanske…”. Det ska bli skönt. Det mesta har legat i pipen ända sedan dagen då Jimmy flyttade ut och sakta men osäkert har en bit efter den andra fallit något sånär på plats.

Nej, kaffet tog slut… jag får fylla på och fortsätta att krafsa på Nemi som ligger här framför mig och njuter av livet. Vi får hörs igen längre fram.

2 svar på ”Det går undan

  1. Och sen är det min tur och hej och hå och iväg vi gå…eller? 🙂

Kommentarer är stängda.