Vinterdag

Igår var det en riktigt fin vinterdag med snö och solsken. Jag tog Daniel med mig till mor och Lennart på elvafika och vi tog med oss kamerorna också. Lennart hade specifikt begärt att jag skulle ta med min D600 så att han fick titta lite extra. Så det gjorde jag såklart. Daniel hade också med sig kamera så att han kunde ta lite bilder på småfåglarna utanför. Det finns en fröautomat där för dem att plocka ur. Sist hade vi besök av flera stora skator som käkade cashewnötter, men idag lyste de med sin frånvaro. Även nötterna.

Kaffet smakade som vanligt gott och det är alltid roligt att träffa lilla mor och Lennart. Jag tycker det är en bra ordning som vi infört att vi skall ses varje fredag om inget annat lägger hinder i vägen.

Att försöka fånga fåglarna på bild var inte så enkelt tyckte jag. Kameran bara vägrade sätta fokus där jag behövde det som bäst. Måste lära mig mer om den så att jag kan utnyttja alla finesser som den har. Men jag är inte ensam om att behöva det. Daniel hade laddat ner en pdf i sin telefon med hela handboken till sin kamera och jag har nu gjort detsamma till min. Låt oss hoppas att vi lär oss. En sak hittade vi igår kväll i alla fall, så kanske funkar det bättre nästa gång vi skall fota fåglar.

På hemvägen stannade vi till i Nor vid kyrkan och tog några vackra vinterbilder där och längs älven. Vi stannade även i backen vid Lillerud för att få några vinterbilder över de vita fälten. Sedan blev det IKEA, såklart… och Bergvik. Dock fick jag inte det jag ville ha, för lock till spisplattor finns tydligen inte längre. Alla har ju HÄLL heter det, men inte tusan har jag det. Nåja, jag får väl inse att jag inte kan få allt som jag tycker borde finnas i butikerna. Inte heller fick jag tag i  några ljusmanschetter, detta som alltid fanns att få bland stearinljus och servietter förr i världen.

Innan vi tog oss hem var vi också tvungna att stanna till på Traktorgatan 5 för att hämta mitt paket från Grays med den nya macrolinsen i. Så nu kan jag fota nära igen, eller ja det kunde jag tidigare också, men nu har jag en lins som tål att kombineras med mellanringar och bälg. Skall bli intressant att testa vid tillfälle. Bälg har jag, men saknar en adapter att sätta linsen i.

Daniel hängde med hem på mat också och vi satt sedan i soffan och jäste och läste våra handböcker och testade kamerainställningar. Nu tror jag att vi löst problemet med fokus på fågeleländena så jag skall testa när det passar härnäst. Vi avslutade kvällen med en tur till Elgiganten för att skaffa en filter till nya linsen så att man inte repar den det första man gör. Vi passade även på att testa några GPS:er i fall jag skall köpa en sådan inför resan till Wien som vi planerar göra. Vi har ett bra test. Hittar den till Bösendorferstrasse 12 i Wien (vi testade med nr 5) så duger den. Där ligger Gesellschaft der Musikfreunde och dit ska vi och spana hade vi tänkt. Garmin, modell större funkade. Vi får se vad som händer.

Nu skall jag diska, städa och göra fin inför dagens middagsbjudning klockan tre. Vi för höras igen.

Ett svar på ”Vinterdag

  1. Ja jag får tacka för en jättefin födelsedagsmiddag. Mycket gott var det att både äta och dricka. Man känner sig verkligen älskad. Lennart tackar också även om han inte fick så mycket gott att dricka som jag fick. Chaufför måste man ha och Lennart är en bra sådan. Fast nästa gång kör jag. Det var fina bilder på fågel och kyrka. Det är väl nötväcka eller gör jag bort mig nu. Nej det gör jag inte för jag upptäckte att håller jag ”handen” över bilden så står det vad det är.
    Kram
    Mamma

Kommentarer är stängda.