Höst

Jag tror det är höst. Inte för att det varit någon sommar att tala på, men i alla fall. Regn och blåst och snart lär träden skifta över i rött, brunt och gult, fåglarna flyttar till Mallorca tillsammans med pensionärerna och allt återgår till det vanliga. Frågan är bara om det är så himla tråkigt…

Nej inte för mig i alla fall, som inte är så värst förtjust i sol och värme, även om det är irriterande när det regnar en vecka i sträck (fast det har det ju inte gjort). Jag gillar hösten och allt den för med sig i färgrikedom, lagom temperatur och att man inte behöver ha dåligt samvete för att man sitter inne och grejar med något projekt.

Det är lugnare på jobbet också och det är inte fel och vi får väl se hur hösten ser ut framöver.

Katterna är inte lugna däremot. De hoppar och studsar fram i rummen och det är knappt man hinner se dem förrän de rusat vidare. Däremellan sover de sött och samlar energi inför nästa runda. Om de inte tigger godis förstås och det hör ju till. Man ska skämma bort sina små, det är ju poängen med att ha dem.

Mor och Lennart hade bröllopsdag i helgen och det verkar ha gått fem år sedan jag var vittne till världens snabbaste vigselakt. ”Tager du…” ”Ja” ”Bra, skriv under så är det klart!” Men så var det inte i kyrkan heller och det kan ju förklara mycket. Antar jag. Hade äran av att ha dem båda på kaffe i fredags tillsammans med Jimmy och Loke. Jimmy är pappaledig och har helt plötsligt tid att komma och fika mitt på dagen. Inte illa alls det.

Hörde också av Daniel att hans mor spelade boule i helgen i något KM och det gick visst bra vad jag förstod. De slog de som kom tvåa uppenbarligen och det kan ju betyda något om man försöker pussla ihop det. Grattis i alla fall!

Denna vecka har jag lyckats stycka upp så att jag jobbar varannan dag och det kanske inte var det mest lysande jag gjort. Men för att ställa upp för andra får man ta det, speciellt om man vill att de skall ställa upp i sin tur om det behövs längre fram. Sedan blir det ju lite extra i kuvertet kan man tro. Jag får använda ledigheten på ett bra sätt så att jag känner att jag inte behöver stressa. Fika hos mor på fredag är ju inget direkt stressande så det ser jag fram emot. Borde se om det finns tid för annat fika också, med folk som man säger att man skall träffas när man kan – och sedan går den en vecka, två veckor…

Nej, mer kaffe åt folket!

Ett svar på ”Höst

  1. Man har ju inte behövt gå in för att det har varit för varmt om man säger så. Och det har ju varit bra. Nej jag klagar inte heller på sommaren. Bara att den har försvunnit väldigt fort. Du är fantastisk på att komma ihåg bemärkelsedagar av alla de slag, men när vi båda hade kommit på att vi hade bröllopsdag slog vi upp vad 5 år betydde. TRÄ, var det. Det var inte dåligt det. Jag tänkte säga något om träskallar men jag gör inte det. Nåväl en god middag blev det (lax) och en gemensamt inköpt blomma. Så kan man också fira bröllopsdag.
    Vi ses på fredag.
    Kram

Kommentarer är stängda.